ESPILLS by Playmode

expoziție de new media — 9.8.2021 11:00

Playmodes
Espills
Inspirat de formațiunile cristaline, un set de figuri geometrice plutește în aer și sugerează o transmutare a materiei de la haos la ordine. Praful devine cristal, se erodează și devine din nou nisip. O serie de configurații laser animate se rotesc și își schimbă forma, evocând un instrument muzical, precum și formațiuni arhitecturale imateriale în aer. Sunetul și lumina reacționează unul cu celălalt într-un dans generativ nesfârșit

Materiale : Lemn, apă, lasere, difuzoare, oglinzi robotizate, software personalizat.

Playmodes

Playmodes este un studio de cercetare audiovizuală. Lucrează cu tehnologii personalizate, create de ei înșiși. Amestecul lor de creativitate, software și hardware dă naștere la instalații imersive, proiecții de cartografiere, iluminat pentru clădiri, scenografie digitală, instrumente audiovizuale și design de sunet.
Au o abordare inovatoare, o atenție la detalii și o poftă de povestire care îi face să ia în considerare proiectele din toate punctele de vedere, livrând lucrări intens unice, care se transpun dincolo de culturi.
Le place să experimenteze cu formate noi, să lucreze cu instrumente Open Source și să colaboreze cu oameni din întreaga lume.

Declarație curatorială
Alex Czwtwertynski

Piesele de artă New Media pot exista în mod corespunzător doar atunci când intră într-o relație cu un spațiu și un public. Fiecare loc și locație conferă operei un strat diferit de semnificație și oferă o experiență diferită. După ce ne-am angajat cu Castelul Banffy în 2019, este interesant să dialogăm acum cu o varietate de locuri din Cluj, lucrând cu spații care sunt atât bogate în istorie, cât și pregătite pentru redescoperire.
Lucrările prezentate în acest an sunt un amestec de piese mai vechi, care nu au mai fost prezentate de peste un an sau mai mult, și care nu au mai fost văzute niciodată în România, precum și lucrări create în timpul pandemiei din 2020. În cele din urmă, comandăm, de asemenea, două noi lucrări site specific pe repere arhitecturale emblematice ale orașului.
O mare noutate pentru noi este faptul că ne angajăm cu mai mulți artiști români. Pe măsură ce ne construim publicul, sperăm să încurajăm și o scenă New Media mai mare în România și să creăm un pol dinamic pentru această formă de artă.

Instalația face parte din programul festivalului EC_Special 2021.