Rovegan / Tranziții

spectacol de teatru — 28.2.2020 17:00

Pe scenă: Mihaela Teleoacă, Valentina Zaharia, Silvana Negruțiu
Text și regia de: Catinca Drăgănescu
Muzică: Alexei Turcan
Video și documentare: Alexandra Dincă, Vlad Bîrdu, Ionuț Popescu

Durata: 80 minute
Limba: română
Subtitrare: engleză
Bilete: Eventbook
Biletele se pot cumpăra din rețeaua Eventbook, și la Casa Tranzit cu o oră de la începerea spectacolului.

Sinopsis:
Inspirat de cartea Lilianei Nechita, „Cireşe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident. Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa mamelor nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social. ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv urmărind povestea unei familii prin prisma a trei generaţii de femei şi a modului ȋn care fiecare ȋnţelege lupta pentru o viaţă mai bună.

Reprezentația face parte din programul TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană.

///

TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană
2019-2020
Tranziții tematizează problemele sociale actuale ale minorităților și ale grupurilor marginalizate din perspectiva unui context comun, euroregional. Începând cu 2019 Casa Tranzit va fi gazda lunară a unei serii de spectacole realizate atât în țară, cât și în vecinătate, în țări precum Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria sau Slovenia.
Evenimentele vorbesc despre stări de excepție, despre situații limită, despre margini și marginalitate dar și despre resursele de reinventare, de progres și convivialitate.

///

Programul Tranziții este co-finanțat de Administația Fondului Cultural Național (AFCN).

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.