WORK. NO TRAVEL

performance de teatru — 1.12.2020 18:00

WORK. NO TRAVEL

Producător: Asociatia ADO - arta pentru drepturile omului în parteneriat cu Centrul Replika
Text de: Mihaela Michailov // după volumele „Tur-retur” de Zoltán Rostás și Sorin Stoica
Regizor: Bobi Pricop
Scenografie/ spațiu: Gabi Albu
Suport tehnic: Răzvan Rusu
Performeri: Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) // Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean; cu participarea lui Ovidiu Țichindeleanu;
Limba: română

WORK. NO TRAVEL vorbește despre migrantele și migranții români pentru care munca în străinătate a devenit singura posibilitate de supraviețuire, în contextul economic post-1989, marcat de precarizare, privatizare masivă și provizorat social. WORK. NO TRAVEL propune o reîntoarcere în prima decadă a migrației forței de muncă de după 1990 și investighează multiplele dislocări și relocări temporare ale celor plecați afară, condițiile de muncă, raporturile de putere și posibilele comunități salvatoare. WORK. NO TRAVEL scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie. Bani strânși cu sacrificii enorme. Bani greu de atins! WORK. NO TRAVEL are la bază două volume de interviuri – ”Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate” realizate de sociologii Zoltán Rostás și Sorin Stoica și publicate în 2006 la editura Curtea Veche

PARTICIPARE LIBERĂ EXCLUSIV PE BAZĂ DE REZERVARE la worknotravel@gmail.com
Participarea este exclusiv online, pe platforma Zoom, și necesită o rezervare prealabilă. Aveți nevoie de un dispozitiv cu o conexiune bună la net, cameră și microfon funcționale.
Spectacolul este PARTICIPATIV. Veți primi un text pe care îl veți avea de citit în timpul spectacolului.

Proiectul Tranziții. program euroregional de artă contemporană este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural, de Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT și Fundația Communitas.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.