𝗔 𝗳𝘂̈𝗴𝗴𝗲𝘁𝗹𝗲𝗻 𝗺𝘂̋𝘃𝗲́𝘀𝘇𝗲𝘁𝗶 𝘀𝘇𝗰𝗲́𝗻𝗮, 𝗮 𝗴𝘆𝗼̈𝗸𝗲𝗿𝗲𝗸𝘁𝗼̋𝗹 𝗮𝘇 𝗮́𝗴𝗮𝗸𝗶𝗴. 𝗞𝗼𝗹𝗹𝗲𝗸𝘁𝗶́𝘃 𝗲́𝘀 𝗸𝗿𝗶𝘁𝗶𝗸𝗮𝗶 𝗲𝗺𝗹𝗲́𝗸𝗲𝘇𝗲𝘁 𝗞𝗼𝗹𝗼𝘇𝘀𝘃𝗮́𝗿𝗼𝗻

beszélgetés — 3.10.2023 16:00

Beszélgetés: 𝗔 𝗳𝘂̈𝗴𝗴𝗲𝘁𝗹𝗲𝗻 𝗺𝘂̋𝘃𝗲́𝘀𝘇𝗲𝘁𝗶 𝘀𝘇𝗰𝗲́𝗻𝗮, 𝗮 𝗴𝘆𝗼̈𝗸𝗲𝗿𝗲𝗸𝘁𝗼̋𝗹 𝗮𝘇 𝗮́𝗴𝗮𝗸𝗶𝗴. 𝗞𝗼𝗹𝗹𝗲𝗸𝘁𝗶́𝘃 𝗲́𝘀 𝗸𝗿𝗶𝘁𝗶𝗸𝗮𝗶 𝗲𝗺𝗹𝗲́𝗸𝗲𝘇𝗲𝘁 𝗞𝗼𝗹𝗼𝘇𝘀𝘃𝗮́𝗿𝗼𝗻
📍Tranzit Ház
📅Október 3., 19.00

Minden kolozsvári művészcsoportnak vagy független kulturális térnek van egy története, amely ahhoz a kontextushoz kapcsolódik, amelyben létrejött. Mondhatnánk, hogy itt kezdődik egy egymásra épülő, gyakran fel nem ismert létezés. Valahonnan jövünk, néha tudjuk, honnan, néha meglepődnénk, ha egy kicsit mélyebben belemélyednénk ebbe a témába. A találkozó, amelyre meghívunk titeket, több olyan művészgenerációt és kulturális menedzsert hoz össze, akik hosszú évek óta, vagy a legutóbbi időkben hozzájárultak a város kulturális életéhez.
Milyen hasonlóságok vannak a különböző szabadúszó generációk között? Milyen tétekkel indultak el, és hogyan változtak ezek az idők során? Az egyéni igények halmozódása létrehozhat-e egy olyan művészeti szcénát, amely sokak számára egy generációt képvisel? Milyen a viszony a szabadúszók és a város, illetve a városi közösségek között? Milyen mérföldköveket hoztak létre és kiknek a számára? Milyen helye van a közönségnek a létezésükben? Kinek hiányoznának, ha holnap megszűnnének?

A beszélgetés moderátorai 𝗠𝗶𝗸𝗶 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗶𝘀̦𝘁𝗲 és 𝗝𝗮𝘀𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗖𝗹𝗼𝘀̦𝗰𝗮̆
💬 Vendégek: 𝗗𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝘂𝗹𝘂𝗴𝗮 (a Create.Act.Enjoy Egyesület elnöke), 𝗢𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗱𝗮𝗿𝗲 (a Reactor Creation and Experiment társvezetője), 𝗖𝘀𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗞𝗼̈𝗻𝘇𝗲𝗶 (a Tranzit Ház kulturális projekt kezdeményezője), 𝗖𝗹𝗮𝘂𝗱𝗶𝘂 𝗟𝗼𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗮𝘅𝗶𝗺 (a Tranzit Ház vezetője, a Reciproca Egyesület alapító tagja), 𝗘𝗻𝗱𝗿𝗲 𝗥𝗮́𝗰𝘇 (a Színház/Musical Station alapító tagja), 𝗥𝗼𝘅𝗮𝗻𝗮 𝗧̦𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮 (az
Előadóművészeti Központ NON tagja), 𝗥𝗮𝗿𝗶𝘁̦𝗮 𝗭𝗯𝗿𝗮𝗻𝗰𝗮 (a Kolozsvári Kulturális Központ programigazgatója és az AltArt Alapítvány igazgatója és társalapítója).

💡 A rendezvényre a „Személyes emlékek, kollektív emlékek" című projekt keretében kerül sor. A projekt társfinanszírozója a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (AFCN). Az AFCN nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért és a projekt eredményeinek felhasználási módjáért. Ezek teljes mértékben a támogatott felelősségét képezik.