My Cluj - fényképkiállítás

kiállítás — 28.6.2023 15:00

Hosszú és tartalmas hónapon vagyunk túl itt, Kolozsváron, a Speak Through projekt 20 fiatal résztvevőjével, köszönhetően az Efectiv Civic, a FDSC és a Romanian American Foundation t
ámogatásának. A fiatalok ebben a hónapban különböző, kulturális témájú, story-telling, dialógus, média-oktatási és egyéb műhelyeken vettek részt. Aktív résztvevői voltak a beszélgetéseknek, és lelkesen merültek el az általunk javasolt témakörökba. A műhelyeken, valamint az Escape Rooms közös tapasztalatain keresztül, és nem utolsó sorban a zuhogó esőben történő fára mászás során egy valódi interkulturális dialógus alakult ki az ukrajnai, romániai és moldovai gyerekek között.

Ez a szép utazás egy szerény fotókiállítással zárul, amelynek keretében a fiatalok által Kolozsvárról, valamint saját közösségeikről készített képei lesznek bemutatva. A kiállítás részeként láthatóak lesznek további alkotások is, amelyeket a projetkt során a fiatalok létrehoztak. A kiállítás a Tranzit Házban valósul meg, amelyet tökéletes helyszínnek tartunk erre a célra.

Az 1997-ben létrejött Tranzit Ház az általunk is promovált interkulturális dialógus színtere, valamint az első példája Romániában annak, hogy egy volt zsinagóga épületének történeti és szimbolikus értékét egy független kulturális intézmény őrzi meg és képviseli a nyilvánosságban. A Tranzit Ház a független kulturális szcéna egyik első helyi képviselője, Románia egyik legrégibb kulturális központja, egy nyitott tér, a találkozások tere, generációk együttműködésének a helyszíne, a többnyelvűség és interkulturalitás promoválója.

Mi, a Speak Through csapata, valamint a program fiatal résztvevői meghívunk hát titeket, Kolozsvár civil társadalmának elkötelezett polgárait erre az eseményre, amelyen megnézhetitek a fiatalok munkáit, elbeszélgethettek egymással, vagy egyszerűen csak örülhettek a Tranzit Ház különleges atmoszférájának.

A kiállítás megnyitójára június 28-án, kedden kerül sor, 18:00 órától, aki nem tud eljönni, az megnézheti a munkákat június 29-én, szerdán is a Tranzit Házban.

A Speak Through a PATRIR projektje, amely az Efectiv Civic Program, a FDSC – Civil Society Development Foundation és a RAF – Romanian American Foundation támogatásával valósult meg.