Lakhatási Igazságosság Találkozója

találkozó — 11.6.2023 08:00

A Desire Alapítvány szervezésében Kolozsváron kerül megrendezésre a Lakhatási Igazságosság Találkozója, a European Alternatives által koordinált TransEuropa Assemblies (TEA) projekt keretében. A projekt célja, hogy a kontinens különböző pontjain szervezett találkozók által bevonja polgárait a 2024-es európai választások prioritásainak megvitatásába.

Mivel a kolozsvári lakosok számára a lakhatási költségek jelentik az egyik legfőbb problémát, a találkozó témája a lakhatási válság és a lakhatási igazságosság kérdéseire összpontosít. Az esemény által a Desire Alapítvány célja, hogy hozzájáruljon a Căși sociale ACUM!/ Szociális lakhatás MOST! helyi mozgalom törekvéseihez, és felhívja a figyelmet a költséges lakhatás miatt kialakult válság okaira, és mozgósítsa a helyi közösségeket a megoldások azonosítására és a megvalósításért folytatott közös küzdelemre.

Meghívottak: Action Logement Bruxelles (Brüsszel), DAL – Droit Au Logement (Párizs), Habita (Lisszabon), Stop Evictionsi (Berlin), Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (Bukarest), Căși sociale acum! és Desire (Kolozsvár). Meghívjuk a kolozsvári lakosokat, dolgozzuk ki közösen a Kolozsvári Kiáltványt a Lakhatási Igazságosságért.

Az esemény résztvevői lakhatási válsággal foglalkozó aktivisták/szakértők és kolozsvári bérlők, főként diákok, illetve néhány pataréti fiatal lakos. A rendezvényre meghívott aktivisták a szociális bérlakás és/vagy a bérlői szerveződés elkötelezettjei, mivel Kolozsváron a helyi lakásmozgalom főként a lakáskérdés ezen aspektusaira összpontosít.

Az eseményen való részvétel a következő űrlap kitöltésével lehetséges:
https://forms.gle/SFA5BhKXZ2YXmvNc9

PROGRAM: www.desire-ro.eu/?p=4861