International Klezmer Collective concert

klezmer, koncert — 30.5.2023 16:00

Rendkívüli klezmer, jiddis és erdélyi zenei est a Nemzetközi Klezmer Kollektívával

A zenekar tagjai Londonban élő, úttörő és elismert klezmerzenészek, akik a világ minden tájáról (USA, Románia, Kanada) érkező kollégákkal együttműködve osztoznak a gyönyörű és gyakran egymásba fonódó zenei stílusok iránti szenvedélyben és kreatív szellemiségben.

A Fidl Kapelye (vonósegyüttes jiddisül) tagjai: Flora Curzon (fidula, UK) és Francesca Ter-Berg (cselló, UK), ők alkotják a kritikusok által is elismert Fran & Flora duót; Anna Lowenstein (fidula, UK), az „Indecent” című, széles körben ünnepelt londoni produkcióból; valamint a klezmer/erdélyi zenekutató és Fulbright-ösztöndíjas Zoë Aqua (fidula/brácsa, USA). Az előadás kiemelt vendége Beth Silver (cselló, Kanada), a nagysikerű „Yiddish Glory”-album előadója és hangszerelője. Összeálljtásukban klezmer és erdélyi táncdallamok, doinák és saját szerzemények hangzanak el.

A belépés ingyenes, de ne feledjétek, hogy az alábbi linkeken támogathatjátok a Tranzit Házat! Minden hozzájárulás, szolidaritási gesztus kiemelten fontos a számunkra!
🔴 patreon.com/user?u=36441337
🟡 https://formular230.ro/fundatia-tranzit-alap-tv-ny